За купувачи


martins-clients-header

За Купувачи / Наематели

Ръководени от своя опит знаем, че не избираме своя дом мечта по неговата големина или цвета на стените. На първо място залагаме на това как се чувстваме, прекрачвайки прага за пръв път, дали влизайки вътре инстиктивно започваме да чертаем своя живот за в бъдеще именно тук. Домът е много повече от недвижима собственост – той олицетворява вашия живот, желания, мечти.

Ето защо е така важно да бъдете консултирани и съпроводени от вашия брокер, който ще бъде ваш надежден консултант и защитник на вашите интереси във всеки един етап

Предлаганите от нас услуги за покупка или наемане на недвижими имоти отговарят именно на тези и много други ключови въпроси, свързани с управлението на сделки с жилищни имоти.

Нашият консултант е запознат идеално с районите, които търсите, инфраструктурата и забележителностите и ще ви помогне да направите перфектния избор в дългосрочен план.

Основни стъпки при закупуването на имот

martins-clients-logo

   РЕШЕНИЕ ЗА ПОКУПКА

 

Изборът да закупите свой дом е един от най-важните, който можете да направите. Домът е най-голямата и най-емоционалната инвестиция, пред която се изправяме в живота си. Така че, как да сте сигурни, че именно сега е точното време, за да закупите недвижим имот?

 • Това решение никога не може да бъде погрешно, но трябва добре да прецените времето и внимателно да оцените вашите финанси.
 • Ще преценим от какво значение е близостта на имота до работата ви, до училища, до паркове, детски градини, спортни центрове, културни центрове, магазини, транспорт и места за развлечения.
 • Ще изберем идеалния район, имайки предвид начина по който предпочитате да прекарвате свободното си време: заведения, спорт, дори и често ли сте домакин на партита.
 • Ще преценим от какво значение е близостта на имота до работата ви, до училища, до паркове, детски градини, спортни центрове, културни центрове, магазини, транспорт и места за развлечения.

 

martins-clients-logo  НАЕМЕТЕ КОНСУЛТАНТ

 

Когато търсите своя брокер, знайте, че преди всичко добрият професионалист поставя своите клиенти на първо място.

Професионалисът ще:

 • е осведомен за текущите условия на пазара
 • изслуша и анализира какво искате и какво ви е необходимо
 • координира работата на други необходими специалисти по време на     процеса
 • ви насочи към жилища, които отговарят на вашите критерии и бюджет
 • преговаря от ваше име, за да получите възможно най-добрата сделка
 • провери изрядността на документациятави информира и обсъжда с вас всички проблеми, които могат да възникнат

martins-clients-logo

  ФИНАНСИРАНЕ

 

Като клиент на MARTIN’S получавате безплатна консултация за условията от водещите банки в България!

Осигуряването на необходимата документация най-често е процес, изискващ влагане на време, пари и главното – нерви, а ние ви ги спестяваме!

martins-clients-logo  НАМЕРЕТЕ ВАШИЯ ДОМ

 

Пазарът разполага с огромно количество различни имоти. За да изберете този, който най-добре ще отговори на вашите нужди може да разчитате на вашия консултант.

Заедно ще набележите търсения имот като изхождате от няколко основни пункта:

 • Кои удобства са от решаващо значение за вас и вашето семейство?
 • Колко място ви е необходимо и защо?
 • Кое е по-важно: местоположението или големината на жилището?
 • Имате ли намерение да преустройвате, ремонтирате?
 • Дали районът, в който ще живеете сега е предпочитан от вас и до колко?
 • Лесният достъп до основни пътища и градски транспорт приоритет ли е?
 • Кои особености не търпят компромис?

martins-clients-logo  НАПРАВЕТЕ ОФЕРТА

 

Веднъж открили своя мечтан дом трябва да предприемете следващата важна стъпка – да прецените каква сума бихте отделили. Важно е да не забравяте, че един дом е инвестиция. Вашият брокер може да ви даде много полезна информация за цени на други имоти в квартала и с това ще ви помогне да вземето информирано решение.

Вашият консултант е специалистът, който най-добре ще ви ориентира в пазара и в цените на подобни имоти като има предвид съвкупност от идентични техни характеристики.

martins-clients-logo  ОЦЕНКА НА РИСКА

 

Отново вашият персонален консултант е този, който най-адекватно и професионално може да направи анализ на разходите по ремонт, поддръжка и други промени по жилището, които ще ви се наложи да направите.

Трябва да сте наясно какво трябва или не трябва да бъде променяно по имота. Това ще доизясни картината за вашите бъдещи разходи.

Докато вече направените от собственика подобрения на жилището увеличават себестойността на жилището, ако са необходими ремонти и други поправки от ваша страна, то вие трябва да ги предвидите като свой разход. От основна важност е да разберете, ако има генерални повреди – като например по ВиК, електрозахранването, лошо строителство и т.н.

Не са рядкост проблеми, които изглеждат грандиозни, но могат да бъдат оправени с минимални услилия и малък бюджет.

martins-clients-logo  ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СДЕЛКАТА

 

След като сте определили каква цена бихте платили за харесания от вас имот, можете да информирате вашия консултант брокер и той ще премине към преговори.

Но, за да не поемате необислени рискове непрекъснато бъдете във връзка с консултантите на MARTIN’S. Връщайте обажданията им, отговаряйте на мейлите си.

И – не се срамувайте да задавате въпроси – ние сме тук, за да ви помагаме!

martins-clients-logo  ПАЗЕТЕ ИНВЕСТИЦИИТЕ СИ

 

Честито и добре дошли вкъщи!

Сделката е приключена, което значи, че е време да направите план за ремонт, освежаване и обновяване на дома ви. Ваше задължение и от ваш интерес е да обезпечите своята инвестиция за в бъдеще. Рутинната поддръжка на исталациите в дома ще ви спаси от бъдещи разходи по справяне с по-големи проблеми. Направете щателен оглед за течове, повреди, износване.

И помнете, само защото сделката е приключена не значи, че връзката помежду ни е прекратена.

След като сте направили покупката, нашите консултанти все още могат да ви бъдат от голяма полза с актуална информация за пазара, ще ви препоръчаме доказали се строители, архитекти, дизайнери, ще следим динамиката на цената на дома ви.

 

martins-clients-header